100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

3 dolog, amit ezen a nyáron mindenképp ki kell próbálnod, ha angolt tanulsz

by Daniella Dimitrow in Minden lecke, Motiváció
augusztus 10, 2017

3 dolog, amit ezen a nyáron mindenképp ki kell próbálnod, ha angolt tanulsz

A cikk hossza: 4 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

Bár minden évszaknak megvan a maga szépsége, azért tény és való, hogy mind között a nyár különleges népszerűségnek örvend. Ez természetesen nem véletlen: a hosszabb nappalok és a kellemes időjárás kedvező hatással vannak az energiaszintünkre, ezt a pozitív befolyást pedig ilyenkor érdemes a tanulási szokásainkra is alkalmazni.

Sajnos a tapasztalatunk az, hogy a diákok épp ilyenkor szoktak lazítani az angolozással, és többen is előszeretettel hanyagolják a nyelvtanulást, de fontos megjegyezni, hogy nem mindig szükséges a klasszikus módszeredet követni: néha máshogy is tanulhatsz! Az alábbiakban megnézünk 3 kihívást, amelyekre ha elhatározod magad, biztosan több kedved lesz angolozni a 40 fokos melegben is.

1.

Olvass el legalább egy darab angol nyelvű könyvet ezen a nyáron! Nem számít a szint vagy a hosszúság – a lényeg az, hogy válassz ki egy neked tetsző darabot, és az elkövetkezendő forró hónapokban járj a végére! Igaz, hogy az olvasást leggyakrabban az őszi-téli időszakkal azonosítják, ugyanis ilyenkor van kedve bekuckózni az embernek a szobába egy bögre forró teával, de szerintem a valóságban kevésszer jut erre idő a rengeteg munka mellett, ami az évzáró-évnyitó időszakban, tehát decemberben és januárban sokaknak jut osztályrészül.

A nyár az igazán megfelelő szezon az olvasásra: bárhova is utazol nyaralni, dobd be magadnak a táskába a kiválasztott regényt/novellát/kisregényt/e-bookot, és a kellemes lazítást már össze is kötötted a hasznos tanulással. Nem véletlen, hogy júliusban akár este 10-ig is olvashatsz természetes fénynél…

2.

Keresd a lehetőséget, hogy szóba elegyedhess külföldiekkel! Mivel a beszéd és az interakció nem csak tanít, de sikerélményt is ad, így már egy 2-3 perces útbaigazítás lebonyolítása is garantáltan fel fogja turbózni a motivációdat. Ha külföldre utazol, próbáld meg magadra vállalni a kommunikátor szerepét akkor is, ha más valaki a társaságból már magasabb szinten áll angolból – pont ezért lesz Neked nagyobb szükséged a gyakorlásra. Belföldön pedig nyugodtan szólítsd le az eltévedt turistát, a szomszéd asztalnál ülő cserediákot, vagy a helyes külföldi fiút/lányt: garantáltan pozitív élményben lesz részed!3.

A szobád magánya helyett vidd ki a tanulást a szabadba! Egy szabadnapos hétköznapon vagy hétvégén sokkal kellemesebb a friss levegőn, a hűvös árnyékban ülve átnézni az igeidőket vagy meghallgatni a legfrissebb híreket a BBC oldalán. Bátran vidd ki a kertbe a laptopot vagy a könyvet, így garantáltan nem fogja elterelni a figyelmed a házimunka, és még D-vitaminnal is feltöltődhetsz. Ha szeretsz napozni, akár a strandra is levihetsz magaddal 1-2 rövid olvasmányt, feladatot vagy szókártyát.

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 45.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy töltsd le az ingyenes UTAZZ ANGOLUL e-book-ot melyben megtalálod az 50 leghasznosabb és legfontosabb utazással kapcsolatos mondatot hanganyaggal és interaktív kvízekkel!


Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
3 dolog, amit ezen a nyáron mindenképp ki kell próbálnod, ha angolt tanulsz
/