100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

4 hetes Facebook-megvonásos Duolingo challenge!

KEEP CALM AND DELETE FACEBOOK

by Betti Pista in Applikáció Mustra
május 3, 2017

“KEEP CALM AND DELETE FACEBOOK”

A cikk hossza: 2 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

Mi az a Duolingo?
A Duolingo egy már telefonon is elérhető ingyenes nyelvtanuló alkalmazás de számítógépen keresztül is használhatod. A magyar-angol verziója kezdőként nagy segítségedre lehet az angoltanulásban.

Facebook függő vagy?
Az üzenőfal értelmetlen frissítgetésére használt energiádat inkább fordítsd angol tanulásra! Facebookozás helyett használd a Duolingot!

Kövesd ezeket a lépéseket, ha hasznosabbá szeretnéd tenni a mindennapi telefonon lógásodat:
1. Töröld a Facebook alkalmazást a telefonodrol. (Nem, nem viccelek. Csak hajrá!)

2. Ha az első lépés nem ment akkor rugaszkodj neki mégegyszer kedves Facebookfüggő olvasó. ☺

3. Ha az első lépés megvan, töltsd le ingyenesen a Duolingot és máris egy lépéssel közelebb vagy a célodhoz. Katt a https://hu.duolingo.com/ ha számítógépről használnád szívesebben, illetve megtalálhatod a Google Play áruházban vagy az App Store-ban a telefonos alkalmazásokat.


Ha idáig eljutottál akkor ez már fél siker, ugyanis ez a nyelvtanuló módszer írtó motiváló és napi szinten megköveteli a használatát (állítható a napi adag attól függően hogy mennyire vagy elszánt). Teljesen rá fogsz kattanni, ezt komolyan mondom! Én minden nap Duolingóztam amikor spanyolt illetve olaszt tanultam és a mániámmá vált hogy a színüket változtatott sárga pöttyök minden nap végére újra a nap színében tündököljenek. Nemsokára te is érteni fogod hogy milyen sárga pöttyökről zagyválok itt ☺Csak az alapokhoz

A Duolingo segítségével nem fogsz megtanulni folyékonyan beszéni, de az alapok elsajátítására tökéletes. Segít rendet tenni a fejedben legyen szó a szórendről, névmásokról és határozó szavakról. Sok kezdő angolosnak ajánlottam már ezt az alkalmazást és eddig nem hallottam panaszt, valamint jelenlegi Don’t Panic-es tanulókat kérdeztem Duolingo-s tapasztalataikról, és mindenki aki használta pozitívan nyilatkozott róla mosolyogva visszatekintvén a rögös út elejére amikor még gyerekcipőben járt az angoltanulásuk.

Jómagam is úgy vélem, hogy remek alapot ad felkészítvén a tanulót hogy majd könnyebben tudja venni az angol tanulással járó olykor leküzdhetetlennek tűnő akadályokat.
Ne feledd hogy a Duolingo-n kívül szükséged lesz más tanulási módszerre ahhoz, hogy eredményes legyél és magas szintre fejleszd a nyelvtudásod.
Mindegy hogy a villamoson ülve vagy a reggeli kávédat szürcsölve Duolingózol, csak csináld!
Gyerünk, vágj bele most!

 

A szerzőről:

Pista Bernadett (Betti) angol nyelvtanár itt a Don’t Panic-nél. 2011-ben szerezte első diplomáját (BA Teaching of English to Speakers of Other Languages and Linguistics)  az angliai Wolverhamptonban. Ezt követően egy erősen gyakorlatra épülő tanárképzőn szerezte másoddiplomáját (PGCE Adult Literacy). Nagyon érdekli a hazai oktatásban szükséges szemlélet változtatás és az angol nyelv tanórákon kívüli használata. Több éves nyelvtanári tapasztalatát az Egyesült Királyságban, Sri Lankán és a Kanári-szigeteken szerezte meg.

Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
4 hetes Facebook-megvonásos Duolingo challenge!
/