100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

Egy új és hasznos szerelem! Tubequizard

Mi ez a program és mire használható?

by Brigitta Varga in Applikáció Mustra, Minden lecke
augusztus 15, 2017

Egy új és hasznos szerelem! Tubequizard

Mi ez a program és mire használható?

A cikk hossza: 3 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

Pár hete teljesen véletlenül akadtam rá erre a programra, és szerelem volt első kipróbálásra. Tanárok is használhatják órán, de egyedül is nagyon jól lehet vele fejleszteni a hallást, nyelvtani készséget és szókincset egyszerre. A regisztráció teljesen ingyenes, csak email cím kell hozzá. A programban lévő tesztek / videók szintezettek, tehát A2 – C2 ig lehet gyakorolni. Túl jól hangzott, hogy még C1 és C2 szinten is lehet gyakorolni, így kipróbáltam. Először egy kezdő szintet, majd egy felsőfokút. Be kellett ismernem, hogy ez bizony tényleg egy olyan program, ahol a haladó tanulók is tudnak fejlődni.

Többféle opció közül tudsz választani. Lehet hallgatás útján a nyelvtant, kiejtést, szókincset is gyakorolni.

=======================
Hogyan működik a program?
=======================

Miután felmentél a kezdőlapra, több féle menüpont közül tudsz választani.  Vagy kvízt választasz ( azon belül is lesz több opció ), vagy saját magad töltesz fel egy videót és készítesz el rá egy quizt ( szerintem ez egy szuper ötlet! Tanulópárok ezzel nagyon jó kis feladatokat tudnátok egymásnak adni ), vagy pedig egy bizonyos szöveg alapján keres rá neked a program, különböző videókra. ( Hasonló szövegkereső programnak tudom ajánlani a youglish t, vagy a playphrase.me t ).

Ha a teszt menüt választod, akkor szintén megint sok lehetőséged lesz a teszteket bizonyos szempontok alapján szűkíteni. Ezek pedig a következőek:

  • szintek ( A2- C2 ig )
  • teszt típusok ( nyelvtan gyakorlása hallgatás után, kiejtés gyakorlása hallgatás segítségével, szókincs szövegkörnyezetben és nyelvtan szövegkörnyezetben ).
  • kategóriák ( pár példát említenék: hírek, szórakozás, business, zene,oktatás, film, társdalom stb )
  • eldöntheted, hogy brit vagy amerikai angol nyelvű videót szeretnél hallgatni és nézni

Miután kiválasztottad a neked tetsző tesztet, kezdődhet is a feladat. Gyakorlatilag miközben nézed a szintednek és tetszésednek megfelelő videót, közben az általad kiválasztott tesztet is kitöltöd. A videót annyiszor nézed meg, ahányszor csak szeretnéd, a tesztet pedig tudod a végén ellenőrizni.

Nézzünk egy példát.  A2 szinten én kiválasztottam egy film előzetest, ami a sima egyszerű jelen időt gyakoroltatja. Elkezdtem nézni a videót és közben be kellett írnom a hiányzó helyekre a megfelelő sima jelen idejű igét.

Egy részt fontos, hogy a saját szintednek megfelelő tesztet válassz, illetve, hogy eldöntsd, melyik készséget szeretnéd gyakorolni.

Ha saját tesztet szeretnél készíteni, akkor csak be kell másolnod a videó URL kódját. A program ki fogja neked dobni azokat, a már meglévő teszteket, amik esetleg erre a videóra korábban elkészültek. Viszont te ezeket tudod szerkeszteni. Akár a teszt hosszúságát, vagy, hogy más legyen a hiányzó szó ill. kifejezés.Szerintem ez a program egy fantasztikus ötlet, és  a legfőbb előnye, hogy a hallgatás mellett, más készségeket is tudsz vele fejleszteni, magasabb szinteken is és ellenőrizni tudod magad.

Ha elnyerte a program a tetszésedet, akkor látogass el a www.tubequizard.com ra.

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 45.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy nézz be a Don’t Panic LAB-be, ahol tökéletes megoldásokat találsz a motivácóra és időgazálkodásra!Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
Egy új és hasznos szerelem! Tubequizard
/