100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

Hogyan fejleszd az üzleti angolodat?

augusztus 2, 2017

Hogyan fejleszd az üzleti angolodat?

A cikk hossza: 3 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

A kedvenc tárgyaidról, legutóbbi nyaralásról nem fogsz beszélgetni klienseddel ahogy a családod részletes bemutatására (kötelezően családfa segítségével) sem fog sor kerülni egy céges meetingen. Tankönyvekben előforduló témák nem mindenkinek nyújtják az elégedettség érzését.

Ritka az a Business English kurzus amivel elégedettek az emberek. Ez azért van mert a legtöbb angol tanár nem üzletember/üzletasszony és a legtöbb üzletember/üzletasszony  nem angol tanár. Ezért vagy beiratkozol egy nyelviskolába és elfogadod hogy a tanárod nem sokat konyít az üzlethez vagy egy speciális tréning mellett döntesz ahol anyanyelvűek vagy anyanyelvi szintűek a célközönség. Ritka szerencsésnek érezhetjük magunkat ha angol tanárunk jártas az üzleti életben is és van fogalma arról hogy zajlik egy megbeszélés és mitől hatásos egy előadás például.

Ha te üzleti célból kezdtél angolt tanulni, de a könyvedben a szabadidős tevékenységeidről  és a globális felmelegedésről tanulsz,  akkor itt az ideje hogy saját kezedbe vedd a dolgokat.

=================
Business English Pod
=================

Ha kedvet kaptál és tényleg komolyan gondolod akkor érdemes lehet befektetni 80 euróért a Business English Pod online kurzusába. Belekukkanthatsz a Free Trial keretein belül ingyen és eldöntheted hogy neked való-e vagy sem. Az előfizetés egy éves hozzáférést biztosít az oldalhoz ahol rengeteg hasznos tippet, szavakat és  kifejezéseket tanulhatsz podcastok segítségével. B1 szinttől ajánlott.

======================
Ha még nem jött el az ideje
======================

Ha mégis a hagyományos angol kurzus mellett döntesz akkor is megtanulhatod a következő hasznos dolgokat, melyeket átformázhatsz és a már meglévő üzleti tudásodhoz igazíthatsz.

Debate, argumentative language – Vitázni, véleményedet kifejteni

Saying no – nemet mondani, udvariasan visszautasítani

Questioning – eldöntendő és kiegészítendő kérdéseket feltenni

Formal vocabulary – hivatalos szókincs

Keeping it short and sweet – a tömörítés elsajátítása, hogy rövid és lényegretörő legyen a mondanivalód.==============
Önszorgalomból
==============

Azért írtam ezeket angolul mert így a kulcsszavakra rákereshetsz és tengernyi példát találhatsz mindegyik témában online.

E-mail writing  – Ezen a linken sok tippet találhatsz: https://www.myenglishteacher.eu/blog/7-simple-steps-to-improve-business-email-writing-skills-in-english/

Phone conversation: http://speakspeak.com/resources/general-english-vocabulary/telephone-language

Business-related articles – cikkek üzleti témában

CV writing – önéletrajz írás

Interview language – interjú nyelvezet

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 45.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy nézd meg az Állásinterjú felkészítő programunkat, melynek segítségével könnyebben veheted az akadályokat egy állásinterjún.Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
Hogyan fejleszd az üzleti angolodat?
/