100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

Hogyan változtasd a telefonod a legjobb angol tanárrá a világon?

augusztus 9, 2017

Hogyan változtasd a telefonod a legjobb angol tanárrá a világon?

A cikk hossza: 5 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

Komolyabban szeretnél foglalkozni az angollal? Ha a Don’t Panic-nél tanulsz akkor ahogy azt már biztosan észrevetted – jó úton haladsz. Viszont ha szeretnél egy kis kiegészítést, ez a cikk neked való. Rengeteg alkalmazás és weboldal türelmetlenül várja hogy használni kezd mint a Te személyre szabott tanárod a céljaid elérése érdekében.  A kedvenceimet összegyűjtöttem most neked melyeket mint angol tanár és angol tanuló (igen jól olvastad – ez egy soha véget nem érő folyamat) előszeretettel használok. Javaslom hogy kezdésnek állítsd át a telefonod angolra, ezáltal is merülj mélyebbre a nyelvben.

Focus Keeper

Ez az alkalmazás segít beosztani a tanulásra szánt idődet, mégpedig úgy hogy aktív és pihenő részekre bontja le azt. Ezáltal a legjobbat hozza ki belőled, mint egy elszánt és rutinos tanár. Testreszabható és még koncentrálást elősegítő zene is válaszható hozzá.

Duolingo

A Duolingo egy már telefonon is elérhető ingyenes nyelvtanuló alkalmazás. A magyar-angol verziója kezdőként nagy segítségedre lehet az angoltanulásban.

Erről bővebben itt olvashatsz.

Memrise

A Memrise egy szótanuló program, gyönyörű kiejtéssel és szóhangsúllyal szól hozzád ahogy azt a tanáraid is tennék élőben. A Memrise kitűnő kiegészítője a Duolingo-nak. Gyakorolhatod vele a kiejtésed ha megismétled a szavakat ahogy hallod azokat az alkalmazásban.

Free Rice (avagy ingyen rizs)

A Free Rice weboldal szerint minden helyes válaszodért cserébe 10 szem rizst adományoznak a World Food Program keretein belül a rászorulóknak az éhezés megszüntetése érdekében. Ez egy interneten keresztül elérhető weboldal mely segítségével szókincsedet bővítheted az English Vocabulary menüpont alatt. Ezen kívül csemegézhetsz még földrajz, kémia, matematika, anatómia és még sok más témából. Milyen szerencséd van, egy egész tanári kar áll rendelkezésedre J

Google Fordító

Ne támaszkodj rá túlságosan! Kitűnő alkalmazás, ha mértékkel használod. A magyar és az angol nyelv szerkezeti különbségei miatt nagyobb terjedelmű szöveg fordítása esetén nyelvtanilag helytelen szöveget fogsz viszont látni.Hangoskönyvek

Segítségükkel fejleszd a hallott szövegértésed valamint bővítsd szókincsedet. Töltsd le a kedvenc könyveidet angol verzióban és hallgasd őket munkába menet vagy otthon a kanapén relaxálva.

British Council LearnEnglish Podcasts

A hallott szövegértésed nagy mértékben fejlesztheted ennek az alkalmazásnak a segítségével. Offline is használható és leginkább alapfokú nyelvtudáshoz ajánlott. Szuper benne hogy nem csak hallgatni de olvasni is lehet a szöveges verzióját a podcastok-nak majd ezután saját magad ellenőrízheted kérdések segítségével a szövegértésed.

British Council LearnEnglish Grammar

Ez a nyelvtan fejlesztő alkalmazás kezdő, közép és felsőfokú tartalommal a legjobb tanárod lehet otthon, munkába menet vagy bárhol. Tesztelheted tudásod minden szint elvégzése után.

British Council LearnEnglish GREAT Videos

Az alkalmazás segítségével eredeti angol szöveget hallgathatsz és sok mindent megtudhatsz a brit kultúráról. Minden videóhoz szöveg is tartozik, amit olvasni is tudsz közben vagy ha nagyon jól megy a hallott szövegértés akkor csak a füledre hagyatkozz. A szószedet által bővítheted a szókincsedet tesztkérdésekkel ellenőrízheted tudásodat. Van lehetőséged lassítani illetve gyorsítani a hanganyagot.

Johnny Grammar’s Word Challenge

Ez az alkalmazás játékos formában teszteli az helyesírásod, szókincsed és a nyelvtanod. Különböző szinteken és széleskörű témákon keresztül nagyszerű gyakorlási lehetőséget nyújt. Barátaiddal szemben is megmérettetheted az angoltudásodat.

Phrasalstein

Egy horror sztorira alapuló phrasal verbs  – magyarul vonzatos igéket tanító vizuális alkalmazás. A minőséget a neves Cambridge garantálja.

TED Talks

Gondolatébresztő videók tömkelege várja hogy meghallgasd őket. A bátor és magabiztos gyerekek előadásait előszeretettel ajánlom felnőttek számára – sokat tanulhatunk tőlük.

Hangrögzítő

Rögzítsd a mondanivalódat a telefonoddal és hallgasd vissza. Nagy előnye hogy csak Te hallhatod és annyiszor veheted újra ahányszor akarod. Készíts podcast-ot amivel dokumentálod a fejlődésed, évek múlva mosolyogva fogod majd visszahallgatni őket.

Meetup

Töltsd le és nézz körül milyen találkozókon vehetsz részt a lakóhelyedhez közel. Ha nem találsz ínyedre valót akkor szervezz Te egy Language Exchange Meeting-et ahol gyakorolhatod az angolt valamint magyarul taníthatsz másokat.

Cambridge Learner’s Dictionary

Ez a kedvenc szótáram. Mivel tanulóknak szánták, nagyon egyszerű példamondatokkal szemlélteti a szavak jelentését és ezeket szintekre bontva láthatod.

Ahogy az a cikk elején is említettem és biztos vagyok benne hogy számodra is tiszta sor hogy a telefonod egyedül nem elég a sikerhez, de nem rossz kezdésnek illetve kiegészítésnek. Sok sikert!

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 45.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy nézd meg a Turbó Angol Mondattárat, melyben több mint 1500, a való életben használt angol mondatot találsz. Pörgesd fel a szókincsed interaktív játékos programunk segítségével!Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
Hogyan változtasd a telefonod a legjobb angol tanárrá a világon?
/