Dumasuli - Skype-os BeszédórákMegnézem mi ez!
Dumasuli - Skype-os Beszédórák

blog

Mi az a varázseszköz amivel már több száz angoltanuló érte el a folyékony angol beszédet?

by Timi Vas in Angol beszéd
augusztus 9, 2017

Most már tudod azt is, hogy miért nem fog az angol beszéded fejlődni egy steril környezetben, és hogy az angol beszédfejlesztés egy túlmisztifikált dolog. Szinte minden angoltanuló úgy gondolja, hogy azok az emberek, akik angolul folyékonyan kommunikálnak zsenik! Pedig hidd el, ez csak és kizárólag gyakorlás és a megfelelő módszerek megtalálásának kérdése.

Mi az a varázseszköz amivel már több száz angoltanuló érte el a folyékony angol beszédet?

A Mesterkurzus második részében rávilágítottunk arra, hogy ahhoz, hogy “görcsölés- és makogásmentesen” beszélgethess angolul semmi más nem kell, minthogy elkezdesz angolul beszélni amennyit csak tudsz, kilépsz a steril környezetedből és olyan lehetőségek után nézel, ahol egy jól felépített “menetrend” alapján más angoltanulókkal együtt valódi, életszerű témákról beszélgettek természetesen angolul és kilépsz a pihe-puha, biztonságot jelentő komfortzónádból.

A Mesterkurzus első részéből pedig láthattad, hogy nem attól fogsz magabiztosan és folyékonyan beszélni angolul, hogy tökéletes nyelvtannal sziporkázol vagy az angol királynő tökéletes akcentusát próbálod imitálni, hanem attól, hogy félreteszed a gátlásaidat, a maximalizmusod (akár bevághatsz egy felest is) és elkezded darálni a mondandód úgy, ahogy tudod! Majd később már úgy, ahogy azt valóban szeretnéd! 🙂

Most már csak az a kérdés, hogy milyen rendszer segítségével fogod ezt mind elérni? Mi az a varázseszköz amivel már több száz angoltanuló érte el a folyékony angol beszédet?

Ennek a diákközpontú angol beszédfejlesztő rendszernek a legnagyobb előnye az, amit az előző cikkben is említettem, hogy nem egy steril környezetben fejleszted az angol beszéded, hanem úgy, ahogy a való életben is történik. Minden alkalommal más és más hozzád hasonló, de azonos célt kitűző angoltanulókkal pörgetitek fel a beszéded egy olyan beszédóra keretein belül kis létszámú (4-6 fős) csoportokban, ahol egy magasan kvalifikált, külföldi tapasztalattal rendelkező angoltanár egy rendkívül pontosan és precízen felépített stratégia és menetrend mentén csak és kizárólag angolul tartja az órát, ami aztán visszanézhető a résztvevők számára, így később össze tudják hasonlítani a videók alapján a jelenlegi tudásukat a korábbival. Ha valamiben pedig nem volt biztos vagy szeretné megismételni az órát, akkor annyiszor visszahallgathatja ahányszor kedve tartja.

Ebben a rendszerben nagyon odafigyelnek arra, hogy csak és kizárólag azonos szinten lévő angoltanulók fejleszthessék együtt az angol beszédüket, ezért a hagyományos szintfelméréstől eltérően egy 30 perces egyéni konzultáción veszt részt mindenki a tanfolyam előtt, ahol nemcsak a szintjét véglegesítik, hanem megnézik a korosztályát, érdeklődési körét és figyelembe veszik a céljait és időbeosztását is.

Joggal felmerülhet benned a kérdés, hogy akkor hogy fogod érteni mindezt?

Magyarországon megszokták az angoltanulók, hogy az angolórák magyarul folynak. 😣 ««« Azt hiszem még ez az emoji sem tudja visszaadni a fejet, amit most vágok…

Kérem szépen, de miért??? Hát nem angolul tanulunk? Ahhoz, hogy angolul tudj gondolkodni és már csak másodpercek töredékéig hezitálj a válaszon, ahhoz az kell, hogy Te angolul tanuld az angolt!

Amikor kiköltöztem Oxfordba olyan angol nyelvtanári diplomát szereztem Cambridge egyeteméről, ami pontosan ezt tanítja és amivel bárhol taníthatok a világban (és nem egy ilyen diplomával rendelkező angoltanár tanít a Don’t Panic Angolnál). Erre a legjobb példa az volt, amikor Új-Zélandon az egyetemen egy olyan nagyon kezdő csoportot tanítottam, ahol nem volt közös nyelv, még a diákok között sem (egy japán, egy kínai, egy vietnámi, egy francia, egy szaudi és egy koreiai alkotta a csoportot).

Döbbenten néznek rám sokszor az angoltanárok, hogy Te hülye vagy, képtelenség így órát tartani, hagyjál már ezzel, ez lehetetlen… Pedig nagyon is lehetséges; nem én találtam fel a spanyol viaszt! 😀

Szóval igen, még akkor is tökéletes fogod érteni az órát, a tanárt és a többieket, és ugyanúgy tudsz rá válaszolni, csak sokkal hatékonyabban és gyorsabban fog fejlődni a beszéded.

Ennek a beszédfejlesztő rendszernek a másik fontos alappillére a magasan képzett, több éves külföldi tapasztalattal rendelkező angoltanárok, akiket a Don’t Panic Angol képez ki a beszédfejlesztő kurzusok megtartására, és akik a Don’t Panic módszereivel és tanmenetével angolul oktatják a diákokat.

Egy hagyományos nyelvtanfolyam vagy nyelvtanár esetében nem gyakran van minőségbiztosítás, illetve a tanfolyamra szinte sehol sem adnak 100%-os pénzvisszafizetési garanciát.

Kérdem én, ha nem vállal a szolgáltatására valaki garanciát, az biztos magában és abban, amit árul? 😒

Hiszek abban, hogy csak és kizárólag olyan programokat hozzunk létre a Don’t Panicnél, aminek a hatékonyságában őszintén, szívből hiszünk, és amiért a kezünket is tűzbe tennénk. Ezt csak úgy érhetjük el, hogy a legdiákközpontúbb és legfelhasználóbarátabb tanfolyamot hozzuk létre.

Mivel a mai rohanó világban az időd a legértékesebb, ezért a fentebb említett rendszert úgy dolgoztuk ki és formáltuk meg, hogy könnyedén beilleszthető legyen bárkinek a napjába; mindössze 60 perc, nincs kötelező házifeladat, nem kell előre felkészülni, és rugalmasan össze tudod állítani magadnak az órarended időbeosztásodnak és érdeklődési körödnek megfelelően. A programokat direkt elfoglalt, dolgozó felnőttekeknek állítottuk össze. Ez azt jelenti, hogy nincsenek fix időpontú tanfolyamok, nincs fix dátumú kezdés. Te akár már másnap elkezdheted felpörgetni az angol beszéded a legideálisabb környezetben!

A hab a tortán az az, hogy mindezt Skype-on keresztül, az otthonod kényelméből teheted meg; az utazásod, parkolásod nem kerül sem idődbe, sem pénzedbe. Sőt badarság is lenne egy vagy még ennél is több órát utaznod csak azért, hogy 1 órában fejleszd a beszéded! Miért szúrnál ki magaddal ennyire, nem?

Ráadásul itt még drága tankönyvekre sem lesz szükséged! Ha pedig külföldön élsz, akkor is lehetőséged legyen megfizethető árakon eljutni a folyékony angol beszédig, mert első kézből tudom, hogy az itthoni óradíjaknak legalább duplájába kerülnek a kinti angolórák.

Mindamellett kényelmes és biztonságos fizetési rendszerek kerültek kialakításra, hogy egy kattintással bankkártyával tudd rendezni a tandíjad; nem kell értékes perceket töltened az átutalással vagy ne adj isten a postára rohangálással.

Az órafoglalásnál sem kell bajlódnod; egy nagyon könnyen kezelhető, felhasználóbarát foglalási rendszerben 0-24 órában magadnak tudod beütemezni illetve lemondani a beszédóráidat.

Ráadásul a tandíjaknál egy olyan vadiúj havi csomagot vezettünk be ezúttal, ami korlátlan óraszámban biztosítja a Te beszéded fejlesztését. Ez azt jelenti, hogy korlátlan mennyiségű órán gyakorolhatod az angol beszéded. Tudod, mint a fitness termekben a korlátlan bérlet; jössz amennyit akarsz. 🙂

Őszintén szólva, rajtunk kívül tudok olyan nyelviskoláról – se itthon, se külföldön – ahol korlátlan óraszámban járhatnak a diákok órára. (Te ismersz ilyet? Kommentben írd meg, ha igen.)

A hosszútávú, hűséges ügyfeleinknek pedig a tandíjból már 3 hónap után 20% kedvezményt is biztosítunk, így óránként akár 500 forintot is megspórolhatnak.

Sok más nyelviskolával és nyelvtanárral ellentétben a mi célunk az, hogy valóban sokkal gyorsabban és hatékonyabban elérd vagy szinten tudd tartani a folyékony és magabiztos angol beszéded, és ehhez lehetőleg ne éveket kelljen hozzánk járnod! 

Sosem értettem, hogy miért jó “reklám” az egy szolgáltatónak, ha az ügyfélnek évekig kell igénybe vennie a szolgáltatását. Hát nem az a jó, ha gyorsan nagy sikereket érnek el? 🙂 Ettől lesz valaki hiteles és jó szakember!

Többek között, ezért is gondoljuk, hogy verhetetlen a Don’t Panic Angol Skype-os Dumasulija.

Nos, hogy tetszik? Kedvet kaptál a Dumasulihoz? Akkor ne indulj a nulláról, görgess picit lentebb, itt van hozzá egy erőteljes kezdőlökés!

Ha szeretnéd VÉGRE ÉRDEMBEN fejleszteni vagy akár szinten tartani az angol beszéded, akkor ez a tanfolyam neked való, mert garantálom, hogy itt tényleg csak a beszéded fejlesztjük, itt tényleg csak azt kapod, amire szükséged van!

Ez a jövő, csatlakozol hozzánk vagy maradsz a steril környezetes, magyaros angolóráknál?

Vas Timi vagyok, a Don’t Panic Angol alapítója, 11 éve angoltanár, 25 éve angoltanuló.

A sallangmentes, élő angolt tanítom azoknak, akik olyan online angol tanfolyamra vágynak ahol:
– angolul tanulod az angolt,
– kommunikáció alapú nyelvoktatást kapnak,
– rengeteg a sikerélmény,
– a tanár minden erejével motivál és inspirál,
– a tanártól minden segítséget megkapnak
– és egy támogató nyelvtanulói közösségben lehetnek.

Éltem és dolgoztam több angol nyelvterületen (Oxford és Új-Zéland), ott képeztem magam, saját nyelviskolám is volt, jelen pillanatban is világszerte több tízezren tanulnak a tananyagaimmal, tanfolyamaimmal.

– Több, mint 10 éves nyelvoktatási tapasztalat, több angol anyanyelvű országban is
– Több, mint 40 féle nemzetiségű diákot tanítottam már
– Több, mint 100.000 angoltanuló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük