100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

Miből jobb az online verziót választani, és miben válik be jobban az offline?

június 21, 2017

Miből jobb az online verziót választani, és miben válik be jobban az offline?

A cikk hossza: 3 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

Az online tanulás rendkívül hasznos és kézenfekvő, ugyanis végtelen számú lehetőséget bocsát a rendelkezésünkre a hatékony nyelvfejlesztéshez. Akár ingyenesen is elérhetünk bármilyen tananyagot vagy magyarázatot, hallgathatunk és nézhetünk egy csomó angolt – így gyakorlatilag házhoz jön a nyelv és a kultúra.

Ugyanakkor vannak helyzetek, amikor jobb lehet az offline módszert választani: ha folyton eltereli a figyelmed a Facebook, ha a bőség zavarába keveredsz, vagy ha egyszerűen csak elszáll a wi-fi, pedig már betervezted a napirendbe az angolozást, akkor érdemes olyan eszközökhöz nyúlni, amik számítógép használata nélkül is segíthetnek a nyelvtudásod fejlesztésében. Mik azok a források, amelyekből jobb az offline verzió?

  • Szótárazáshoz erősen ajánlott a klasszikus nyomtatott verzió. Az interneten sajnos rendkívül sok olyan szótár található meg, melyek az égvilágon bárki által szerkeszthetőek vagy egyszerűen csak szakember által nem ellenőrzött források, így keresés közben nagy eséllyel botlunk félrevezető információba. Természetesen 1-2 alkalommal nem bűn valamire gyorsan rákeresni, de ha biztosra szeretnél menni, fontos körökben mindenképp nyomtatott szótárt használj.

 

  • Ha munkafüzetet vagy feladatlapot szeretnél kitölteni, abból is előnyösebb az offline verzió. Ez elsősorban kényelmi szempontból fontos, továbbá ha kézzel írsz, az elősegíti az anyagrész memorizálását – legyen szó helyesírásról, nyelvtanról, vagy egyszerűen csak egy új szóról.

 

  • Amennyiben olvasni szeretnél, szintén jobb az offline megoldás, ugyanis ott könnyebben tudsz jegyzetelni, kiemelni, aláhúzni olyan részeket, amikre esetleg rácsodálkoztál vagy amit fontosnak tartasz. Nem beszélve arról, hogy a könyveket esetlegesen magaddal is viheted akár tömegközlekedésre, akár bármilyen alkalomra, ha lehetőséged adódik olvasni egy kicsit – várakozás a hivatalban, ebédszünet, stb. A hírekkel kapcsolatban ez talán nem annyira igaz: egy cikk elolvasása a terjedelméből kifolyólag nem feltétlenül igényel nyomtatott verziót, de való igaz, hogy ezt embere válogatja.


  • Kiváló online forrás ezzel szemben bármilyen internetes rádió vagy videós csatorna. Ezeket szinte nem is lehet offline helyettesíteni: a hallott szöveg értéséhez rendelkezésre állnak ugyan angol nyelvű tévécsatornák, de ezeken lehetetlen belőni a megfelelő szintet és tematikát, így ebben mindenek felett győz az online megoldás.

 

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 45.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket.

A Don’t Panic Angolnál kifejezetten olyan online tananyagokat és programokat alkottunk meg Neked, amivel a valódi angolt tanulod meg folyékonyan beszélni, önfeledten, kötetlenül, a saját időbeosztásodban. Nézz körbe ITT!A szerzőről:

 

Daniella több mint 8 hónapja angoltanár a Don’t Panic Angolnál. Az ELTE Bölcsészettudományi Karának Anglisztika alapszakán végzett, jelenleg pedig a mesterdiplomáján dolgozik Amerikanisztika szakon. Szakterülete a történelem és az elméleti nyelvészet, illetve minden, ami ‘kicsit reál’, azaz számokat vagy logikai összefüggéseket tartalmaz. Korábban nyelviskolákban és magántanárként is dolgozott, illetve másfél éves menedzseri tapasztalatot szerzett egy amerikai multinál, ahol sok különböző nemzetiségű emberrel dolgozott együtt. Jelenleg a Don’t Panic Akadémia 3.0 Intermediate csoportjának tanára.

Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
Miből jobb az online verziót választani, és miben válik be jobban az offline?
/