100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

Milyen videós forrásokból érdemes tanulni?

Milyen videós forrásokból érdemes tanulni?

A cikk hossza: 4 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

Sokszor emlegetjük, hogy érdemes Youtube-ról angolt tanulni, de amint azt valóban el is kezded, látni fogod, hogy itt bizony könnyű a bőség zavarába esni. Nehéz lenne megmondani, hogy hány videó található jelenleg a legnépszerűbb online felületen, de az fix, hogy nem túl nehéz eltévedni a források zsákutcáiban még azok számára sem, akik tudják, hogy pontosan mit keresnek.

Temérdek mennyiségű a tananyag és a hanganyag, a hallgatni- és néznivaló, ami lehetővé teszi, hogy szinte soha ne unatkozzunk. Természetesen nem csak konkrétan angoltanulós oldalakra érdemes feliratkozni, ugyanis a Youtube-nak pont az az egyik szépsége, hogy házhoz hozza az anyanyelvi angolt is, ráadásul teljesen ingyen. Nézzük meg, mik azok az oldalak, amiket angoltanulóként jó, ha követsz!

  1. BookBox – Kezdőknek és alapfokról indulóknak mindenképp ajánlott: rövid meséket videós formában feldolgozó csatorna, ahol kiválaszthatod, hogy brit- vagy amerikai angollal szeretnéd hallgatni a felolvasót (UK vagy US – mindig ott van zárójelben a cím után). Mivel egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak is, ezért az illusztrációk, a feliratok és a megfelelő beszédtempó biztosan elő fogja segíteni a könnyű megértést, továbbá sokszor már ismert történeteket dolgoznak fel, így nem is igazán a sztori a lényeg – sokkal inkább a szavak és a kiejtés tanulása.
  1. Simple English Videos – Egy kedves angoltanári társulás, akik minden alkalommal előállnak valami vicces és érdekes leckével, így mindenképpen megéri követni az oldalukat. Angol és amerikai származású tanár is van közöttük, és sokszor magyaráznak el dialektusbeli különbségeket is. Főként kezdőknek ajánlom.
  1. Rachel’s English – Kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak is egyaránt ajánlott, ugyanis Rachel az amerikai angol kiejtés fortélyait mutatja be egyszerűen, mindent lassan és részletesen elmagyarázva. A csatorna egyébként az előbb említett Simple English Videosból nőtte ki magát, így ismerős arcokkal is gyakran találkozhatsz.


  1. BuzzFeed Video – Ez a csatorna tükrözi talán a legautentikusabban a beszélt amerikai angol nyelvet, de pont emiatt csakis haladóknak ajánlom. Videóik rövidek és hihetetlenül szórakoztatóak, így garantáltan mindenki talál az érdeklődési körének megfelelőt, kortól és nemtől függetlenül. Mindeközben pedig eredményesen gyakorolhatod az intonációt, szavakat tanulhatsz, és szokhatod a kiejtést is. Az oldalon több, mint 4000 videó található ebben a pillanatban, így biztosan találsz majd olyat, ami tetszik.
  1. Don’t Panic Angol Youtube csatorna – Youtube csatornánkon egy csokorban elérheted az összes Don’t Panic TV epizódot, videós leckét és módszertani anyagot – bárhol, bármikor. Illetve ha elég régóta vagy már velünk, akkor biztosan tudod, hogy mindig előjövünk valami újdonsággal. Éppen ezért mindenképp érdemes minél előbb feliratkozni, ha még nem tetted meg, ugyanis így tutira nem maradsz le a friss, ropogós, új tananyagokról!

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 45.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy nézz be a Don’t Panic Angol Youtube csatornájára, ahol pár perces videókat találsz motiváció, nyelvtan, kiejtés, szókincsfejleszés és sok minden más témában.


Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
Milyen videós forrásokból érdemes tanulni?
/