100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

Ne várj a beszéddel!

augusztus 16, 2017

Ne várj a beszéddel!

A cikk hossza: 3 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

Félsz megszólalni mert nem biztos hogy helyesen mondod? Nem szereted hallani az angol kiejtésed? Sosem fog eljönni az az idő amikor teljesen készen állsz, ezért javaslom hogy kezdd el ma. Nincs kivel gyakorolnod? Bátran beszélj magadban, használd a tükröt vagy a hangrögzítőt a telefonodon, valamint nézz utána a Miért érdemes tanuló partnert találni és hogyan című cikkben lévő tippeknek. (hamarosan)

A jó íráskészség, hallott szövegértés és olvasás mind nagyon fontos elemei a nyelvtudásodnak, viszont a hatékony, stresszmentes kommunikáció érdekében elengedhetetlen a beszéd gyakorlása a kezdetektől fogva.

====================
Gyakorlat teszi a mestert
====================

Ha egy Language exchange csoportba csöppentél vagy új online tanulópárod van, ne keseredj el ha az elején még a bemutatkozás is döcögősen megy, a témák egy idő után csak ismétlődnek. Újabb és újabb ismerősöknek mutatkozol majd be és a Milyen volt a hétvégéd? kérdésre válaszolás is a mindennapok részévé válik majd. Lehet, hogy nem jut eszedbe egy szó vagy sokat ő-zöl közben, viszont másodszor harmadszor már gyerekjáték lesz az egész.==================
Amikor nem dícsérnek
==================

Ebben az esetben akkor kell örülnünk amikor már nem dícsérnek, nem repkednek a bíztató szavak hogy Well done! Excellent! Ez a dícséret mentes beszéd a munkánk gyümölcse, végre sikerült beolvadnunk a környezetbe és már egyenlő beszédpartnernek tekintenek minket, akivel csak önfeledten cseverésznek nem pedig ujjongnak ha végre sikerült kinyögnünk valamit.

===========
Hibázz bátran
===========

Minden hibázás egy lehetőség a fejlődésre, a lényeg az hogy hatékonyan tudj kommunikálni. Ez alatt nem a tökéletes nyelvtant, szóhasználatot és kiejtést kell érteni hanem azt hogy a másik tudja miről beszélsz. Például: Yesterday I go to an Italy restaurante with my girlfriend. mondatnak a helyes verziója a Yesterday I went to an Italian restaurant with my girlfriend. Ennek ellenére mindkét mondatot tekinthetjük jónak mert a kommunikáció szintjén az első mondat szerzője elérte a célját annak ellenére, hogy nem használta a go rendhagyó múlt idejű alakját és az étterem szó a pizza reklámokból ismert olaszos-magyar akcentussal lett kiejtve. Sem a kiejtés sem a helytelen nyelvtan nem akadályozta a megértést, szóval csak bátran kezdj el kommunikálni és ne félj a hibázástól.

Ne várj tovább! Start today!

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 47.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy nézd meg Hybrid tanfolyamunkat, amely az egyetlen olyan magyaroknak szóló online angol tanfolyam, amelyet önálló tanulásra terveztünk, mégis sikeresen, lépésről lépésre tanít meg Téged angolul..

Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
Ne várj a beszéddel!
/