100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

Online vs tantermi angol tanulás

augusztus 16, 2017

Online vs tantermi angol tanulás

A cikk hossza: 4 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

Közel fél éve tanítok online, ez úgy gondolom, hogy elég idő arra, hogy az ember megtapasztalja a pozitív és kevésbé előnyös oldalait e tanítási módnak. Manapság már egyetemi diplomát is szerezhet valaki online, és voltaképpen nincs szükség arra, hogy az előadóteremből hallgasd végig az előadást – rengeteg anyag megtekinthető videón  keresztül is.

Ennek ellenére nagyon sokan kérdeznek vissza skeptikusan, meghökkenten, tágra nyílt szemekkel hogy “Online tanítasz, és azt mégis hogy?” Számomra a Skype és a Google Hangouts, online vásárlás, internet bank, online mozi-repülőjegy-hotel foglalás világában nehéz megértenem, hogy ebben mi a furcsa és miért olyan nehéz elképzelni hogy tényleg működik? – de persze minden új dologban van valami misztikum, valami hihetetlen és enyhén bizarr.

===
Pro
===

Be kell valljam első sorban az tűnt fel, hogy milyen kényelmes otthonról tanítani és ezért meggyőződésem, hogy a tanulónak is hasonló pozitív élményeket nyújt ez a módja a tanulásnak.

Az otthonod kényelmében, a kedvenc bögrédből kortyolgathatod a reggeli kávédat (akár köntösben is) miközben tanulsz. Szerintem ilyenkor az agyad is fogékonyabb, mert stresszmentes környezetben vagy és nem kellett időben elkészülni, buszra várni, dugóban ülni a nyelvsuliba menet. Sőt mi több, a megspórolt idődet tanulással, házimunkával vagy kikapcsolódással töltheted.

Műtét utáni vagy régebb óta tartó mozgáskorlátozottság esetében is előnyös az online tanulás valamint, ha vidéken élsz, például egy olyan városban ahol nincs nyelviskola.

Az órák fel vannak véve, ezért később össze tudod hasonlítani a videók alapján a jelenlegi tudásodat a korábbival. Ha valamiben nem voltál biztos vagy szeretnéd megismételni az órát, akkor annyiszor visszahallathatod ahányszor kedved tartja.

Gyerekkel is megoldható, miközben az öledben ül vagy a melletted lévő szobában alszik, így nem feltétlenül kell bébicsőszt keresni arra az időre.

A tábla hiányát a képernyő megosztással orvosoljuk, és rengeteg anyagot tudunk megosztani veletek amit órán kívül, nem rabolva az idődet egyedül is meg tudsz csinálni.

======
Kontra
======

Nem titok, hogy mint mindennek az online tanulásnak is vannak hátrányai. Véleményem szerint a pozitív túlsúlyban van, úgyhogy csak ajánlani tudom, ha még nem próbáltad. A kollégákkal való interakció hiányát tekinthetjük negatívnak de az is igaz, hogy amikor találkozunk vagy telefonon értekezünk akkor tényleg a lényeget beszéljük át nem pedig pletykálunk. Ellenben egy iskolában ez szinte elkerülhetetlen. Ezért gondolom, hogy a csoportársakkal való társalgás hiánya egyesek számára problémát okozhat.Az internet kapcsolat néha nem a legjobb és ezért késhet, akadozhat az adás, ez élőben nem fordulna elő. A háttérzajok felerősödnek a mikrofon miatt (kutya ugatás, jégkrémes autó, fűnyíró stb). Ezek zavaróak lehetnek.

Eltérő idő zónák miatt lehet hogy csak alkalmatlan időpontban tudsz órát foglalni.

Szóval mindegy hogy milyen okból választod az online tanulást, a közös cél a lényeg – hogy sikeresen megtanulj angolul kommunikálni. Ha még nem próbáltad, itt az ideje.

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 47.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy nézd meg Hybrid tanfolyamunkat, amely az egyetlen olyan magyaroknak szóló online angol tanfolyam, amelyet önálló tanulásra terveztünk, mégis sikeresen, lépésről lépésre tanít meg Téged angolul.


Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
Online vs tantermi angol tanulás
/