100% Beszédórák országosan már 8 helyszínenMegnézem mi ez!
100% Beszédórák országosan már 8 helyszínen

blog

„Voscreen” a hallott és olvasott szöveg értésének szolgálatában

augusztus 31, 2017

„Voscreen” a hallott és olvasott szöveg értésének szolgálatában

A cikk hossza: 4 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

A Voscreen használata egy rendkívül hatékony, és egyben szórakoztató módja a nyelvtanulásnak.

* Egy egyszeri bejelentkezés után ingyen használhatod az oldalt. A bejelentkezésnek egyébként több előnye is van: statisztikában láthatod, mikor mennyit játszottál, mennyi sikeres és sikertelen találatod volt. Versenyezz magaddal! J Legyél jobb, mint tegnap voltál! Más játékosokhoz képest is összehasonlíthatod magad (bár szerintem az a lényeg, hogy önmagadhoz képest mennyit fejlődsz, nem a mások teljesítményéhez kell hasonlítani.)

* Több nyelven is játszható, nem kizárólag angolos – multi nyelvesek, hajrá!

* Több lépcsős választást ajánl. Lehet gyerekeknek szóló film/rajzfilm részleteket kérni, nyelvi szintet beállítani (kezdőtől a haladóig 5 különböző szint található meg) és még nyelvtani struktúrát is választhatsz, attól függően, mit szeretnél gyakorolni. A VoRhythm címszó alatt még azt is szabályozhatod, milyen gyors beszédű filmrészleteket szeretnél hallani.

* Létrehozhatsz csoportokat, lejátszási listákat is, kedved szerint. (ez már csak fanatikusoknak való, a mindennapi gyakorláshoz felesleges)

==============
És most a lényeg:
==============

Miután elvégezted a számodra szükséges beállításokat, csak indítsd el a lejátszást! Hallani, látni fogsz egy pár másodpercnyi részletet egy filmből – ez többnyire egy mondat, mondatrészlet – majd választanod kell, felirattal vagy felirat nélkül kéred. (ha érdekel, minek a részlete, megtalálod a film címét a bal felső sarokban) A feladatod csak annyi, hogy adott idő alatt 2 lehetőség közül válaszd ki, mit mondtak. Lényegében párosítanod kell a hallott szöveget egy olvasott szöveggel, így egyszerre fejleszti mindkét szövegértésedet.

Ha rögtön eltalálod, szuper vagy! Ha nem, akkor sincs gond, meghallgathatod többször is ugyan azt a filmrészletet, egészen addig, amíg a ritmusa, hanglejtése belemászik a füledbe. Akár játszd el te is, mondd vele együtt. Ezáltal a kiejtésedet is csiszolhatod. Ha eleged van az adott részletből, a jobb nyílra kattintva ugorhatsz a következőre. Garantáltan szórakoztató! Próbáld ki!Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 45.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy nézz be a Don’t Panic LAB-be, ahol tökéletes megoldásokat találsz a motivácóra és időgazálkodásra!Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Don't Panic Angol
Don't Panic Angol
„Voscreen” a hallott és olvasott szöveg értésének szolgálatában
/