Dumasuli - Skype-os BeszédórákMegnézem mi ez!
Dumasuli - Skype-os Beszédórák

blog

„Voscreen” a hallott és olvasott szöveg értésének szolgálatában

augusztus 31, 2017

„Voscreen” a hallott és olvasott szöveg értésének szolgálatában

 

A cikk hossza: 4 perc 
Letölthető hanganyag a cikk legalján

 

 

A Voscreen használata egy rendkívül hatékony, és egyben szórakoztató módja a nyelvtanulásnak.

 

* Egy egyszeri bejelentkezés után ingyen használhatod az oldalt. A bejelentkezésnek egyébként több előnye is van: statisztikában láthatod, mikor mennyit játszottál, mennyi sikeres és sikertelen találatod volt. Versenyezz magaddal! J Legyél jobb, mint tegnap voltál! Más játékosokhoz képest is összehasonlíthatod magad (bár szerintem az a lényeg, hogy önmagadhoz képest mennyit fejlődsz, nem a mások teljesítményéhez kell hasonlítani.)

* Több nyelven is játszható, nem kizárólag angolos – multi nyelvesek, hajrá!

* Több lépcsős választást ajánl. Lehet gyerekeknek szóló film/rajzfilm részleteket kérni, nyelvi szintet beállítani (kezdőtől a haladóig 5 különböző szint található meg) és még nyelvtani struktúrát is választhatsz, attól függően, mit szeretnél gyakorolni. A VoRhythm címszó alatt még azt is szabályozhatod, milyen gyors beszédű filmrészleteket szeretnél hallani.

* Létrehozhatsz csoportokat, lejátszási listákat is, kedved szerint. (ez már csak fanatikusoknak való, a mindennapi gyakorláshoz felesleges)

 

 

==============
És most a lényeg:
==============

 

Miután elvégezted a számodra szükséges beállításokat, csak indítsd el a lejátszást! Hallani, látni fogsz egy pár másodpercnyi részletet egy filmből – ez többnyire egy mondat, mondatrészlet – majd választanod kell, felirattal vagy felirat nélkül kéred. (ha érdekel, minek a részlete, megtalálod a film címét a bal felső sarokban) A feladatod csak annyi, hogy adott idő alatt 2 lehetőség közül válaszd ki, mit mondtak. Lényegében párosítanod kell a hallott szöveget egy olvasott szöveggel, így egyszerre fejleszti mindkét szövegértésedet.

Ha rögtön eltalálod, szuper vagy! Ha nem, akkor sincs gond, meghallgathatod többször is ugyan azt a filmrészletet, egészen addig, amíg a ritmusa, hanglejtése belemászik a füledbe. Akár játszd el te is, mondd vele együtt. Ezáltal a kiejtésedet is csiszolhatod. Ha eleged van az adott részletből, a jobb nyílra kattintva ugorhatsz a következőre. Garantáltan szórakoztató! Próbáld ki! 

Szükséged lenne még egy csokor motivációra vagy egy kis virtuális noszogatásra? Gyere csatlakozz a Facebook oldalunkhozahol jelenleg a Don’t Panic Angol csapatán kívül 45.000 angoltanuló osztja meg a legkülönbözőbb nyelvtanulási módszereket, vagy nézz be a Don’t Panic LAB-be, ahol tökéletes megoldásokat találsz a motivácóra és időgazálkodásra! 

A szerzőről:

Dobrókáné Olgi vagyok angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár. Fél évig éltem Londonban, így kiejtésem igencsak „brit”. 19 évig tanítottam egy általános iskolában, és az oktatási rendszerben történt változtatások miatt döntöttem úgy, hogy a Don’t Panic Akadémia tanára leszek.

Magánórákon érettségire, nyelvvizsgákra készítek fel diákokat, óvodásoknak és kisiskolásoknak tartok angol nyelvű foglalkozásokat.

Nagyon érdekel a pszichológia, a pozitív gondolkodás hatása a nyelvtanulásban. Célom, hogy a tanulók megszeressék a nyelvet, és mindennapi elfoglaltságukká tegyék azt.

Imádok a családommal utazni, más kultúrát felfedezni.

 

Ezt a blogcikket itt most podcast formájában meg tudod hallgatni és le is tudod tölteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük